THE MASTER'S KEY


1. Első lépésként el kell mennünk Archmage Alturus-hoz, aki Karazhan mellett ácsorog, közel az idézőkőhöz a 47,75-ös koordinátánál (Deadwind Pass). Két questet vehetünk fel tőle, tegyünk is így.

1/a. Quest: Arcane Disturbances
Két földalatti vízforrásból kell mintát gyűjtenünk a questhez kapott Violet Scrying Crystal segítségével. Ha szembeállunk Archmage Alturus-al, akkor tőle balra ilyen romos épületeket látunk. Két egymással szembeni romos házat keresünk, mindkettőben egy-egy lefelé vezető lépcső van. Az egyik lépcső egy barlangrendszerbe vezet, a másik egy pincébe. A barlangban egy nagy tavat keresünk, ez könnyen észrevehető a minimapen, a partjánál használjuk a Violet Scrying Crystalt és már meg is kapjuk az egyik vízmintát. A másik lépcső egy pincébe vezet, több rövid lépcsősoron keresztül. A lépcsősorok alján egy-egy kis pihenő van, jobbra-balra egy-egy beugróval. összesen tehát három mobbal. Úgy csináljuk, hogy húzzuk be a lépcsőpihenőn álló mobot és álljunk valamelyik fal mellé, így egyszerre csak kettővel kell küzdeni. Elég buzi mobok egyébként, szólózhatók, de észnél kell lenni a húzásnál, ha sokan jönnek bewipeolunk simán, ha nem vagyunk imbák. Miután leértünk a lépcsősorok legaljára, egy kereszteződéshez érkezünk, itt válasszuk a jobbra vezető alagutat, ami egy idő múlva egy nagy szobába vezet, amiben egy kút van. Mellé állva useoljuk a Violet Scrying Crystalunkat és már készen is van a quest.

1/b. Quest: Restless Activity
Ebben a questben szellemeket kell ölnünk és a belőlük eső Ghostly Essence-ből kell összeszednünk 10-et. Elvileg a romok között illetve a pincében/barlangokban ólálkodó szellemek bármelyikéből eshet, ígyhát nagyon bölcsen tesszük, ha az előző questtel együtt vesszük fel ezt a questet, ahogy az elején írtam is. A mobok mint már mondtam nagyon buzik és nekem például undorítóan ritkán estek a questitemek, persze lehet, hogy ti szerencsésebbek lesztek. Miután megvan a 10 questitem, menjünk vissza Archmage Alturushoz.

2. Quest: Contact From Dalaran
Az előző két quest teljesítése után kapjuk ezt a questet, Dalaranhoz kell elmennünk (Alterac Mountains) ahol Archmage Cedricet kell keresnünk. A 15,54-es koordinátáknál fogjuk megtalálni.

3. Quest: Khadgar
Következő lépésként menjünk el Shattrath City közepére és adjuk le a questet Khadgarnál, aki máris egy újabb questtel örvendeztet meg minket.

4. Quest: Entry Into Karazhan
A Shadow Labyrinth (Auchindoun) instát kell végigtolnunk és miután az utolsó bossal, Murmurral végeztünk, tőle balra egy párkányon van egy Arcane Container, amiből lootolhatjuk az első kulcsdarabkát: First Key Fragment. Térjünk vissza vele Khadgarhoz.

5. Quest: The Second and Third Fragments
Még két kulcsdarabot kell megszereznünk, két instából:

Steamvault (Coilfang Reservoir) - az első bosshoz (Hydromancer Thespia) egy rámpa vezet fel. Ugorjunk le róla, bele a vízbe és ússzunk le az aljára ahol találunk egy, a Shadow Labyrinthből már ismerős Arcane Containert. Lootoljuk belőle a második kulcsdarabot: Second Key Fragment. A bosst gyakorlatilag nem kell megölnünk ehhez, ha nem akarjuk végigtolni az instát, akkor akár innen hs-elhetünk is.

Arcatraz (Tempest Keep) - az első boss (Zereketh the Unbound) szobájából felfelé indul egy ilyen üvegszerű rámpa. Ezen ha felmegyünk egy rövid folyosóra jutunk ami egy kör alakú terembe vezet, tele túlméretezett voidwalkerekkel. Ennek a szobának a jobb oldalán található az Arcane Container, ami a harmadik kulcsdarabot rejti: Third Key Fragment.

6. Quest: The Master's Touch
Most jön a nehezebb része, Medivh-el kell beszélnünk, hogy aktiválja nekünk a félkész kulcsot. Ez nem lesz egyszerű. Miután felvettük ezt a questet, el kell mennünk a Caverns of Time-ba (Tanaris) és ott végig kell csinálnunk a Black Morass instát. Ennek előfeltétele viszont, hogy előtte megcsináljuk a Durnholde instát:

6/a. Menjünk el a Caverns of Time-hoz és beszéljünk a bejáratnál álló sárkánnyal, aki egy questet ad nekünk:

6/b. Quest: To The Master's Lair
Egy dologra figyeljünk, amikor elfogadjuk a questet, ne legyünk lovon, különben nem kezdődik el! Amikor elfogadjuk a questet, a sárkány a hátára vesz minket és lerepül velünk a Caverns of Time alá. A questet adjuk le Andormu-nál és máris kapjuk a következőt.

6/c Quest: The Caverns of Time
Ez sem egy bonyolult quest, megjelenik egy NPC és körbevezet minket a barlangban, annyi a dolgunk, hogy kövessük, amíg a quest végül "Completed" lesz.

6/d Quest: Old Hillsbrad
Menjünk be az Old Hillsbrad instába és beszéljünk a bejáratnál Erozionnal.

6/e Quest: Taretha's Diversion
Erozion ad nekünk egy kis gyújtóbombát, majd felajánlja, hogy elrepülhetünk a hátán Durnholde-ig. Tegyünk így. Először annyi a dolgunk, hogy a vár körül található barakkszerű épületekben useoljunk ilyen hordókat. Szám szerint ötöt kell useolnunk, de a partyból elég ha egy ember megcsinálja, mindenki megkapja a questet. Miután az ötödiket is useoltuk, a házak égni kezdenek és jön egy boss amit le kell vernünk. Miután ez megvan, menjünk be a várba és a lépcsőkön menjünk le a pincébe, majd adjuk le a questet Thrallnál.

6/f Quest: Escape from Durnholde
Mielőtt ezt a questet felvesszük, győződjünk meg róla, hogy mindenki leadta Thrallnál az előző questet, különben csúnyán rábaszunk, mert nem kapjuk meg ezt a questet. Tehát az előző questet mindenki leadja. Ezután mindenki felveszi ezt a questet Thralltól és miután ez már mindenkinek megvan akinek kell, csak utána beszél valaki Thrallal és indítja el az eventet! Éééértem? Kisérjük ki Thrallt, sok sikert a bossokhoz! Az utolsó boss után megjelenik Erozion, akinél leadhatjuk ezt a questet és kapunk tőle egy másikat:

6/g Quest: Return to Andormu
Adjuk le Andormunál a questet. Caverns of Time-ban két Andormu van, egy gyerek és egy felnőtt, a questet a gyereknél tudjuk leadni! Miután ez megvan, megkapjuk a következő questet:

6/h Quest: The Black Morass
Ezzel már beléphetünk a Black Morass instába. Menjünk be és adjuk le a questet a bejáratnál álló Sa'at-nál.

6/i Quest: The Opening of the Dark Portal
Ez gyakorlatilag a Dark Portal kapunyitó quest. Jelenleg egyes vélemények szerint a játék egyik legdurvább instája a Black Morass, sajnos viszont le kell nyomnunk, mert csak utána beszélhetünk Medivh-el. Über kláncsapattal kell menni, random partyval elég esélytelennek tűnik a taktikát olvasgatva. Lényege, hogy hullámokban jönnek mobok és bossok, védenünk kell Medivh-et amíg megnyitja a portált. Ha valahogy sikerül lenyomnunk az instát, akkor végre beszélhetünk Medivh-el és leadhatjuk nála a The Master's Touch questünket.

7. Quest: Return to Khadgar
Medivh nem szarozik a kulcsunk aktiválásával, inkább egyszerűen odaadja a sajátját, használjuk egészséggel. Ez tök jó, de akkor ezekszerint totál feleslegesen nyomtuk le a questsorozatot, elég lett volna, ha egyből ideküldenek Medivh-hez a kulcsért, nem? Ahhoz, hogy ténylegesen meg is kapjuk a kulcsot, vissza kell mennünk Khadgarhoz Shattrath Citybe és leadni nála ezt a questet. Ezt szintén nem értem, hiszen Medivh már odaadta nem? Akkor mérnem kapjuk meg itt? Na mindegy, menjünk beszéljünk Khadgarral és örüljünk, megvan a Karazhan kulcsunk (The Master's Key).

Copyleft - All rights reversed.
  Copyright (c)  2007  rpotor.
  Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document
  under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2
  or any later version published by the Free Software Foundation;
  with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover
  Texts.  A copy of the license is included in the section entitled "GNU
  Free Documentation License".

GNU Free Documentation License